palīdzēsuzņēmumiem nodrošināt efektīvāku ķīmisko vielu pārvaldību un aizvietot bīstamās vielas

Naujoji Ringuva produkti videi vēl draudzīgāki

Pateicoties projekta LIFE Fit for REACH ekspertu padomam un finansiālam atbalstam, viens no Lietuvas vadošajiem sadzīves ķīmijas un ķermeņa kopšanas līdzekļu ražotājiem Naujoji Ringuva ir uzlabojis sastāvu atsevišķiem produktiem. Tagad tie kļuvuši vēl draudzīgāki videi un veselībai.

Projekts deva iespēju izpētīt un iztestēt drošākas alternatīvas produktos izmantotajām sastāvdaļām, lai rezultātā iegūtu vēl kvalitatīvākus un saudzīgākus produktus.Tā piemēram, uzņēmums uzlaboja bērnu kopšanas līdzekļu līniju Tindi. Mērķis bija izveidot saudzīgākus līdzekļus mazuļiem. No sastāva tika izņemti konservanti metilizotiazolinons (MIT) un metilhlorizotiazolinons, jo tie var izraisīt alerģisku reakciju. Mazgājošā viela nātrija lauretsulfāts tika aizvietota ar ādai draudzīgāku alternatīvu.

Atsevišķas virsmaktīvās vielas un konservanti tika nomainīti arī populārā uzņēmuma zīmola Balance veļas un trauku mazgāšanas līdzekļos. Kompānijas aprēķini liecina, ka tagad šo produktu sastāvs ir videi vēl draudzīgāks.

“Projekta finansējums mums ļāva izpētīt plašāku sastāvdaļu spektru, palīdzot atlasīt tās, kas mazāk kaitē videi un veselībai un vienlaikus ir arī finansiāli izdevīgas. Lepojamies, ka tagad jau vairāki mūsu produktu pilnībā atbilst ES ekomarķējuma prasībām. Mēs neapstāties un turpināsim šo uzsākto darbu,” sacīja Rugile Stonite, tehnoloģiju un kvalitātes kontroles departamenta vadītāja.