palīdzēsuzņēmumiem nodrošināt efektīvāku ķīmisko vielu pārvaldību un aizvietot bīstamās vielas

LIFE Fit for REACH - palīgs uzņēmumiem ķīmisko vielu parvaldībā

BEF-DE-119.jpgKāpēc jūsu uzņēmumam būtu jāzina, kas ir REACH regula? Tāpēc, ka ļoti iespējams, arī jūsu uzņēmumam ir jāievieš šīs regulas prasības attiecībā uz īpaši bīstamo ķīmisko vielu reģistrāciju, novērtēšanu, licencēšanu un ražošanas procesos vai produktos jāaizvieto šādas vielas ar citām, nekaitīgākām. REACH regula neskar tikai kompānijas, kas ražo ķīmiskās vielas. Tā tikpat svarīga ir arī importētājiem, kas ieved izstrādājumus, piemēram, apģērbu, plastmasas izstrādājumus, atsevišķas vielas vai to maisījumus no valstīm, kuras atrodas ārpus Eiropas Ekonomikas zonas. Regulas prasības jāievēro arī uzņēmumiem, kuri ikdienas darbā izmanto bīstamās vielas vai izstrādājumus, kas tās satur, piemēram, sadzīves ķīmijas, pārtikas, mēbeļu ražotājiem.   

Projekta LIFE Fit for REACH mērķis ir palīdzēt uzņēmumiem uzlabot ķīmisko vielu pārvaldību un savlaicīgi sagatavoties REACH regulas ieviešanai, sniedzot konsultācijas par bīstamajām vielām, ko kompānijas izmanto ikdienas darbā, to aizvietošanas iespējām vai drošākām alternatīvām.  

Arī šī mājaslapa būs atbalsts jūsu uzņēmumam ķīmisko vielu pārvaldībā. Te atradīsiet aktuālo nozares likumdošanu, veiksmīgu bīstamo vielu aizvietošanas gadījumu aprakstus un citas aktuālās tēmas. Uzņēmumiem būs pieejams arī īpašs elektronisks rīks, kas palīdzēs saprast, vai uz konkrēto kompānijas darbā izmantoto vielu attiecas REACH ierobežojumi. Mājaslapā esošā informācija palīdzēs nodrošināt efektīvu ķīmisko vielu pārvaldību uzņēmumos arī pēc projekta LIFE Fit for REACH.

Ceram, ka šī lapa būs noderīga jūsu uzņēmuma ikdienas darbā. Ja vēlaties konsultēties vai meklējiet informāciju par kādu konkrētu tēmu, lūdzu, izmantojiet izvēlni Konsultācijas vai zvaniet uz sadaļā Kontakti norādīto tālruņa numuru.

Haidruna Fammlere,
projekta vadītāja