padedaįmonėms užtikrinti efektyvų cheminių medžiagų valdymą ir įgyvendinti pavojingų medžiagų pakeitimą

Tinkamos įrangos pasirinkimas sutaupo darbo laiko

Įdiegusi aukšto slėgio ir ultragarso įrenginius įmonė „Proring“ išvengė pavojingų medžiagų ir padidino darbo našumą.

proring6.jpg

„Proring“ yra smulki įmonė, turinti tik 6 darbuotojus ir teikianti paslaugas autoservisams. Viena iš pagrindinių paslaugų yra automobilių smagračių renovacija, o tai iki naujos įrangos įgijimo buvo purvina ir ilgai trunkanti užduotis kasdien atliekama vieno žmogaus. Dalys buvo panardinamos į specialų skystį ir tuomet valomos rankiniu būdu siekiant pašalinti aliejingus teršalus. Tarp cheminių medžiagų naudojamų šiam procesui buvo ir pavojingų, pavyzdžiui, natrio 3-nitrobenzensulfonatas, dirginantis odą ir galintis sukelti alergines odos reakcijas. Taip pat įvairūs angliavandeniliai, kenksmingi kvėpavimo takams ir žalojantys aplinką.

Viskas pasikeitė įmonės renovacijos patalpose įdiegus aukšto slėgio ir ultragarsinę įrangą. Dabar procesas užtrunka žymiai trumpiau. Pirma, detalė nuvaloma aukšto slėgio vandens purkštuvu, kuris gan taupiai naudoja vandenį, o jei prireikia, sunkiai pasiekiamose dalių vietose esantys nešvarumai šalinami ultragarsinėje vonelėje.

Įmonęs vadovas Alfreds Lazdins pripažįsta, kad susidarančios pavojingos atliekos buvo viena iš priežasčių, kodėl įmonė atliko pakeitimą. Kas savaitę buvo sunaudojama apie 100 litrų cheminių medžiagų, o susidariusios atliekos turėjo būti tinkamai sutvarkomos, kas ir kainavo įmonei. Pasak Alfreds Lazdins: „Ankščiau nuvalyti detales užtrukdavo apie 8 val., dabar mes tai atliekame per vos kelias valandas”. Įrangoje yra įtaisyti filtrai, o ir cheminių medžiagų sunaudojimas nepalyginamai mažesnis, tad pavojus išleisti pavojingas medžiagas yra sumažintas iki minimumo.