padedaįmonėms užtikrinti efektyvų cheminių medžiagų valdymą ir įgyvendinti pavojingų medžiagų pakeitimą

Vaizdo filmukuose - projekte dalyvavusiose įmonėse atliktų pakeitimų istorijos

Projekto „LIFE Fit for REACH“ metu bendradarbiauta su daugiau nei 80 įmonių Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Įmonėms suteiktos konsultacijos cheminių medžiagų valdymo klausimais, didžioji dalis kompanijų projekto metu įgyvendino realius pakeitimus ir surado alternatyvas pavojingoms cheminėms medžiagoms.

Dalinamės filmukais iš keleto įmonių, kuriose projekto metu buvo įgyvendinti įvairūs pakeitimai.

„AmeraLabs“ kuria ir gamina 3D spausdinimo medžiagas pačiai tiksliausiai pasaulyje 3D spausdinimo technologijai. Projekto metu įmonė patobulino savo produktų formuluotes keičiant aplinkai pavojingus ir galinčius alergizuoti komponentus - mažiau pavojingais.

 

„Varvos“ juvelyrė Roberta kuria papuošalus, tarp jų ir gaminius iš epoksidinės dervos. Projekto metu į saugesnes žmogui bei aplinkai pakeistos net trys naudotos medžiagos.

 

„Vakarų Metalgama“ užsiima metalo gaminių, iš lakštinio ir profilinio plieno, pjovimu ir jų paviršių padengimu tarpoperaciniu gruntu. Projekto metu siekta pakeisti bendrovėje naudojamus pavojingus mišinius į saugesnius, siekiant sumažinti neigiamą poveikį aplinkai ir darbuotojų sveikatai.