padedaįmonėms užtikrinti efektyvų cheminių medžiagų valdymą ir įgyvendinti pavojingų medžiagų pakeitimą

Mikroįmonė, kurianti ir gaminanti rašalus 3D spausdinimui, siekia tapti draugiškesne aplinkai ir žmogaus sveikatai

Prie „LIFE Fit for REACH“ projekto veiklų prisijungę Ameralabs kuria ir gamina mišinius 3D spausdintuvams, t.y. 3Dspausdintuvų rašalus, skirtus profesionalams bei namų naudotojams. Įmonė jau išbandė gausybę alternatyvių medžiagų ir pamažu tobulina produktų sudėtis. Ilgalaikis tikslas – sukurti kuo saugesnį naudojimui ir kuo draugiškesni aplinkai produktą.

3D spausdinimui reikalingi UV šviesai jautrūs mišiniai, kurie sukietėja spausdinant trimatę formą 3D spausdintuve. Tokie mišiniai įprastai yra skysto pavidalo ir gali turėti nepageidaujamų savybių ar kelti grėsmę žmogaus sveikatai ir aplinkai, todėl jų pakuotės yra ženklinamos įspėjančiais apie pavojų ženklais ir kartu yra nurodomos saugaus naudojimo instrukcijos.

ameralabs.jpg

Ameralabs direktorius Vaidas mano, jog 3D spausdinimui naudojamas produktas turėtų būti nekenksmingas, todėl įmonė jau pakeitė didelę dalį odą jautrinančių akrilatų, kurie taip pat gali būti kenksmingi ir vandens aplinkai ar turėti kitokių toksiškų savybių. Ameralabs toliau siekia gerinti savo gaminamų produktų savybes.

Dalyvaudama LIFE Fit for REACHprojekto veiklose, įmonė įgavo daugiau žinių apie gerą cheminių medžiagų valdymą ir išbandė seriją saugesnių komponentų bei dalį jų pritaikė savo produktų gamyboje. Įdiegę keletą inovacijų ir pagerinę produkto saugumą teigia čia nesustosiantys - komanda toliau ieško alternatyvių komponentų ir kuria naujus produktus, kurie ne tik pasižymės išskirtinėmis savybėmis ir kokybe, bet ir bus draugiškesni žmogaus sveikatai ir aplinkai.