padedaįmonėms užtikrinti efektyvų cheminių medžiagų valdymą ir įgyvendinti pavojingų medžiagų pakeitimą

Vartotojams – naujas puslapis apie chemines medžiagas

echa.png2018 03 26

Vis daugiau Europos vartotojų yra susirūpinę dėl cheminių medžiagų kasdien keliamos rizikos. Norint vartotojams suteikti daugiau informacijos, Europos cheminių medžiagų agentūra (ECHA) pristatė naują puslapį „Cheminės medžiagos mūsų gyvenime“.

2016 m. atlikta „Eurobarometro“ apklausa, kurios metu apklausta 28 tūkst. žmonių iš 28 šalių, parodė jog 65 proc. apklaustųjų buvo susirūpinę dėl pavojingų cheminių medžiagų poveikio.

Ar cheminės medžiagos naudojamos tatuiruočių rašalui gaminti yra saugios? Ar galiu patirti alerginę reakciją dažydamas plaukus? Į šiuos ir kitus vartotojams svarbius klausimus padės atsakyti ECHA naujienų puslapis. Informaciją apie cheminių medžiagų keliamus pavojus bei vartotojus saugančius teisės aktus šiame puslapyje galima rasti net 23 kalbomis, tarp jų – ir lietuvių.

Puslapyje rasite aktualių naujienų dalį bei sąsaja su ECHA cheminių medžiagų duomenų baze – didžiausia tokio pobūdžio duomenų baze pasaulyje.

Taip pat puslapyje rasite ir daug informacijos apie nanomedžiagas. Europos nanomedžiagų observatorija kviečia ne tik paskaityti naujienas apie nanomedžiagų poveikė sveikatai, bet ir pasinaudoti interaktyviu įrankiu ir apžiūrėti 360 laipsnių buto panoramą, kurioje nurodyta, kur ir kodėl nanomedžiagos yra naudojamos mūsų buityje.

Daugiau informacijos: